Pon Power | Banner scheepvaartkrant
Werkendam | Banner scheepvaartkrant
CUNEUS | Banner scheepvaartkrant
Polmai Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Schippersinternaat De Merwede fuseert

29.11 - 08.35 Christelijk schippersinternaat De Merwede in Werkendam gaat op in het fusieverband van stichting Limena. Naar verwachting zal deze fusie begin volgend jaar - met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 - zijn beslag krijgen.
Vereniging christelijk internaat voor schipperskinderen De Merwede heeft vrijdagavond 24 november formeel ingestemd met de voorgenomen fusie – ingegeven door het teruglopende aantal kinderen. In 2010 gingen de naburige internaten Eben-Haëzer uit Dordrecht en De Driemaster in Krimpen aan den IJssel al op in stichting Limena.

Gesprek

Besturen en directies van Limena en De Merwede zijn begin 2017 met elkaar in gesprek gegaan, om de mogelijkheden voor een fusie te onderzoeken. Vrijdagavond heeft de ledenvergadering van De Merwede groen licht gegeven om daadwerkelijk daartoe over te gaan. Het fusiebesluit is genomen om elkaar toekomstgericht te kunnen versterken. Omdat steeds meer schippersgezinnen een huis aan de wal hebben, is er minder behoefte aan internaatopvang.

Meer Nieuws

Apps

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store