Pon Power | Banner scheepvaartkrant
Werkendam | Banner scheepvaartkrant
CUNEUS | Banner scheepvaartkrant
Polmai Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Hypermodern LNG-bunkerschip in gebruik

11.08 - 14.10 Het hypermoderne bunkerschip Cardissa van Shell Western LNG Trading Rotterdam bv is in de Maasstad aangekomen. Dit zeewaardige schip stelt Shell in staat om klanten door heel Europa te bevoorraden met liquefied natural gas (LNG) vanuit de Gas Access to Europe (Gate) terminal in Rotterdam. De Cardissa kan 6.500 kuub LNG vervoeren.
Tegelijkertijd heeft Shell een tijdcharterovereenkomst gesloten met Victrol N.V. en CFT voor een bunkership met een capaciteit van 3.000 m3 LNG. Het schip krijgt eveneens Rotterdam als standplaats en geeft extra flexibiliteit om een breed scala klanten te bevoorraden, inclusief schepen op de Europese binnenwateren.

Energiemix

“LNG als scheepsbrandstof gaat een belangrijke rol spelen in de energiemix van de toekomst”, zegt Steve Hill, Executive Vice President van Shell Energy. “Met deze bunkerschepen en de Gate terminal laten we zien dat Shell bouwt aan een robuuste en betrouwbare bevoorrading van onze klanten. Met strengere regels voor emissies aan de horizon, blijven we met onze klanten en partners werken aan schonere energieoplossingen”.

Steeds meer scheepseigenaren en -operators kiezen voor het schoner brandende LNG in plaats van traditionele brandstoffen. Dit in reactie op regelgeving voor de uitstoot van zwavel en stikstofoxiden, inclusief de recente beslissing van de International Maritime Organization (IMO) om het zwavelgehalte van scheepsbrandstoffen te beperken tot 0.5 procent.

@FOTO: Bunkerschip Cardissa.

Meer Nieuws

Apps

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store