Pon Power | Banner scheepvaartkrant
Werkendam | Banner scheepvaartkrant
CUNEUS | Banner scheepvaartkrant
Polmai Banner Scheepvaartkrant

Laatste nieuws

Hoofdpodium Pukkelpop krijgt waterdoop

04.08 - 15.30 De opbouwmaterialen voor muziekfestival Pukkelpop in het Vlaamse Hasselt worden voor het derde jaar op rij over het water aangevoerd. Na backstagemateriaal in 2015 en containers in 2016 komt dit jaar ook het hoofdpodium vanuit Leuven over de waterweg naar het festivalterrein.
“Dankzij de multimodale voordelen slaan we voor de editie van 2017 opnieuw de handen in elkaar met de binnenvaart”, bevestigt Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. De Vlaamse Waterweg wil met deze stunt bedrijven bewust maken en overtuigen van de voordelen en vaak nog ongekende mogelijkheden van de waterwegen.

De samenwerking met Pukkelpop leent zich hier uitermate toe. In 2015 was er de promotie van innovatieve concepten voor palletvoer met het vervoer van backstagemateriaal en in 2016 ging dat materiaal in decoratieve containers eveneens via het water. Met het transport van dit jaar worden de mogelijkheden van de traditionele binnenvaart met kleinere schepen en gecombineerd vervoer onder de aandacht gebracht.

Podiumelementen

Het geladen schip ‘Kemp 2’ van schipper Patrick Van Stappen vertrok afgelopen vrijdag vanaf de kade van de firma Celis in Leuven naar haven Genk. Move Intermodal stond in voor de organisatie van het transport van de podiumelementen tussen de kade en Pukkelpop. De laatste etappe, tot op de festivalweide, is voor Stageco. Het muziekfestival wordt gehouden van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 augustus.

@FOTO: De organisatoren van het festival en het transport poseren bij het schip.

Meer Nieuws

Apps

  • Vind hier uw daily Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw e-paper Scheepvaartkrant app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app-store
  • Vind hier uw Scheepvaart- telefoongids app!

    Vind uw app in de GooglePlay Vind uw app in de app store